CLT

CLT-constructie 
CLT-constructie 
CLT-constructie 
CLT-constructie 
CLT-constructie 
CLT-constructie 
CLT-Constructie 
CLT-constructie 
CLT-constructie 
CLT-constructie 
CLT-gevelsteen 
CLT-gevelsteen 
CLT-ruwbouwwinddicht 
CLT-ruwbouw-winddicht 
CLT-ruwbouwwinddicht 
CLT-binnenafwerking 

CLT

CLT staat voor Cross Laminated Timber, panelen in massief, kruiselings verlijmd hout en deze manier van bouwen biedt bijzonder veel toepassingsmogelijkheden.

Uit onze liefde voor hout + houtbouw en het uitkijken naar innovatieve manieren van bouwen is de liefde voor CLT gegroeid. Hout is een fascinerende en veelzijdig toepasbare grondstof en heeft ook veel voordelen.

De bouwtechniek beantwoordt aan de nood om duurzame materialen met dezelfde of betere eiegenschappen dan traditionele materialen (beton, staal) te gebruiken.

How it's made:

De lagen worden structureel en onder hoge druk haaks op elkaar gelijmd met een oplosmiddelvrije lijm die voldoet aan de stengste Europese normen (naar gezondheid en weerstand toe) De houtvezels liggen kruiselings in beide richtingen voor een onbuigzaam effect. Dit zorgt voor sterke dragende panelen, die bestand zijn tegen gelijktijdige zware spanningen in meerdere richtingen. De panelen zijn dus sterk en stabiel, maar wel lichter dan beton. Door de grote mechanische weerstand worden ze gebruikt als dragende elementen van een gebouw: wanden, muren, vloeren, daken, plafonds... de mogelijkheden zijn heel uitgebreid.

Afwerking:

CLT hout kan aan de buitenzijde afgewerkt worden met isolatie en elke gevelafwerking, zoals hout, baksteen, gevelbepleistering,..) en aan de binnenzijde al dan niet zichtbaar blijven (verschillende afwerkingen mogelijk). Er kunnen ook combinaties gemaakt worden, zichtbare plafonds en afgewerkte wanden in plaatmateriaal, de plafondpanelen kunnen ook vernist, geolied of geschilderd worden. Door bepaalde delen zichtbaar te laten kan er bespaard worden op de binnenafwerking.

Een hele lijst aan voordelen:

Snelle bouwtijd

Architecturale vrijheid

Massieve constructie

Ecologisch

Duurzaam

Geluidsisolatie + hoge isolatiewaarde

Zeer hoge brandweerstand

Droge bouw

Weinig bouwafval

Aangenaam binnenklimaat

Natuurlijke uitstraling

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 
 

 

 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
Cookie verklaring