VRIJSTAANDE WONING-VA

 
 
 
 
 

Verbouwen van een vrijstaande woning: constructie van een aanbouw met overdekt terras en constructie van dakkapellen in het bestaande dak

Ontwerp: architect Kristof Kerre 

                                                                              

In een 1e fase werd gestart met de graafwerken voor de zwemvijver en het uitgraven van de grond ter voorbereiding van de het gieten van de vloerplaat voor de nieuwe aanbouw.

Aansluitend volgden de bekistings- en de betonwerken: bekisten en gieten van de wanden van de zwemvijver alsook het gieten van de funderingen en de vloerplaat.

De aanbouw is traditionaal opgetrokken in metselwerk en voor de gevelsteen werd gekozen voor een verlijmde steen, dewelke door zijn speciale kleurnuances perfect aansluit bij het kleurenpallet van de bestaande woning. De tinten van de gevelsteen versmelten op een subtiele manier met de kleur van de dakpannen en de grijze kleur van het nieuwe en bestaande buitenschrijnwerk.

Voor het nieuwe buitenschrijnwerk ging de voorkeur uit naar aluminium met grote glaspartijen waardoor de interactie met het terras en de mooie tuin optimaal is. Door de plaatsing van een lichtstraat op het dak in de aansluiting tussen oud en nieuw komt er eveneens veel natuurlijk licht naar binnen.

In de bestaande woning werden nieuwe ruimtes gecreëerd door het plaatsen van de dakkapellen. Er ontstond zo meer ruimte in de kinderkamer en in de bestaande badkamer. Bovendien zorgt een extra badkamer voor de kinderen voor meer comfort binnen de woning.De badkamers werden beiden ingericht met nieuwe sanitaire voorzieningen.

De aanbouw werd voorzien van vloerverwarming en de zonnecollectoren op het dak zorgen bijgevolg op een energiebewuste manier voor de werking van de centrale verwarming en de voorziening van warm water.

Het nieuwe gedeelte biedt plaats aan een ruime keuken, een bureau en een overdekt terras waar het ook op koudere dagen heerlijk vertoeven is dankzij het haardvuur.

Rondom de woning werd aansluitend met het terras een pad aangelegd in polybeton evenals een oprit aan de garages.

Kortom, een heerlijke plek waar men zich thuis voelt.......

 
Cookie verklaring